Over Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is een televisieprogramma dat dit jaar voor de 20e keer op de Nederlandse TV te zien is (vandaar de 2 grote Xen die dit jaar als totem gelden). Een groep kandidaten gaat hierin proberen te overleven op een (prachtig) onbewoond eiland met weinig voedsel en comfort. Daarnaast

gaan zij de strijd aan met elkaar. Onder andere door het uitvoeren van verschillende proeven, waarbij zij het met hun team of individueel tegen de andere kandidaten opnemen. Niet alleen fysiek worden zij op de proef gesteld. Tactiek, sociale vaardigheden, creativiteit en slimheid spelen een belangrijke rol. Via stemmen worden de kandidaten één voor één weggespeeld. Degene die tot de laatste proef overblijft en ook deze wint, mag zich de ultieme ‘Robinson’ van dat jaar noemen.

Onze groepsactiviteit is sterk hierop gebaseerd, evenals de avonturen van Robinson Crusoe, waar het programma naar is vernoemd. We nemen je mee terug in de tijd, naar het eiland waar Robinson ooit 28 jaar moest zien te overleven…

Wij hebben dit zodanig opgezet, zodat de activiteit voor iedereen tot het einde toe leuk en spannend blijft en is voor iedereen geschikt. De proeven zijn dus niet zo zwaar als op televisie, al kunnen je tegenstanders het je behoorlijk moeilijk maken! Ook wordt niemand weggestemt en kun je slechts met jouw team winnen. Dat vraagt op een tactische aanpak, waarbij ieders kracht optimaal wordt benut!

Door een mooie balans wordt je getest op allerlei eigenschappen/skills en komt jouw karakter in pur sang naar boven. Evenals die van je collega’s, vrienden of familieleden. En dat levert vaak hilarische, leuke en soms wat pittige momenten op. Dhr. Crusoe zal erop toezien dat alles erg gezellig, eerlijk, maar vooral ook veilig verloopt.