Is Experience Robinson van dezelfde makers als Expeditie Robinson?

Nee, Experience Robinson is niet van dezelfde makers als Expeditie Robinson, maar opgericht door enthousiastelingen die geen genoeg kunnen krijgen van het televisieprogramma, survival en gave proeven.

Waar we proberen een bijzondere ervaring neer te zetten, geïnspireerd op Expeditie Robinson en de avonturen van Robinson Crusoe, zijn wij niet verbonden met de productiemaatschappij van Expeditie Robinson. Noch met de schrijver/uitgever van het boek.

De activiteit verschilt dan ook wezenlijk van de ervaring zoals de kandidaten op televisie meemaken. Zo hoef je bij ons niet dagenlang te overleven op een eiland, te creperen van honger of smerige dingen als koeienogen, embryo’s of levende wormen te eten. En er is geen eilandraad, dus geen complotjes, verbondjes en verraad. Wil je winnen moet je vooral als team je best doen en zorgen dat je elke proef wint. Toch zal het tot het einde toe spannend blijven omdat het spel, net als op televisie, opeens kan omslaan en de achterblijver zomaar bovenaan kan komen te staan.