Ga mee op avontuur!

Het zal je maar gebeuren: op weg naar een gaaf teamuitje strandt jullie schip op een onbewoond eiland...

Hoewel: onbewoond?! In de verte doemt een bijzondere verschijning op. Een man die al in jaren geen medemens gezien heeft. Kennelijk heeft hij door de jaren heen een manier gevonden om dit eiland te overleven. Hij heet jullie hartelijk welkom. Maar is ook sceptisch: kunnen jullie dit eiland wel aan? Daarom onderwerpt hij jullie aan een aantal proeven om de overlevingskansen in te schatten. Alleen door je van je beste kant te laten zien kom je mogelijk ooit van dit eiland af!

Deze ca. 2,5 uur durende groepsactiviteit vindt plaats in het prachtige Stadsbos013 van Tilburg, bij Uitspanning de Zeven Geitjes met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Het is zodanig opgezet dat de proeven voor iedereen geschikt zijn, ongeacht fysieke gesteldheid.De fanatiekheid van de groep bepaalt de moeilijkheidsgraad.

Ook zijn er elementen ingebouwd waardoor het tot het laatst toe spannend zal blijven welk team de winnaar van Experience Robinson wordt. Uiteraard krijgt dit team een overwinningsprijs welke - eventueel - met de andere teams gedeeld mag worden.

Tip: Combineer de activiteit met een afsluitende lunch, BBQ of diner. Gezellig!

Bekijk Tarieven

Geschikt voor álle leeftijden & condities - groepen van 8 tot 36 personen.

Kleinere of grotere groep? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Weetjes over Robinson Crusoe

Wist je dat....

…Het televisieprogramma is vernoemd naar Robinson Crusoe? Een fictief karakter uit de gelijknamige roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe.

…Die titel eigenlijk een afkorting is en voluit: “The Life and Strange Surprising Adventures of Robinson Crusoe of York, Mariner: who lived Eight and Twenty Years, all alone in an uninhabited Island on the coast of America, near the Mouth of the Great River of Oroonoque; Having been cast on Shore by Shipwreck, wherein all the Men perished but himself. With An Account how he was at last as strangely deliver’d by Pirates. Written by Himself” heet?
(In die tijd keken ze nog niet zo naar korte, pakkende titels…)

...Het boek door velen wordt beschouwd als de eerste echte Engelse roman, en de schrijver dus wordt gezien als de grondlegger hiervan?

...Het boek autobiografisch is geschreven, waardoor het lijkt alsof Robinson zijn avonturen echt heeft meegemaakt?

...Robinson Crusoe maar liefst 28 jaar heeft overleefd op het eiland?

...Het verhaal waarschijnlijk geïnspireerd is op het waargebeurde avontuur van Schotse zeeman Alexander Selkirk? Die moest maar liefst 4 jaar overleven op een onbewoond eiland voordat hij werd gered!

...Robinson Crusoe niet helemaal alleen is geweest op het eiland? Zo wordt het eiland geregeld bezocht door kannibalen en ontmoet hij Vrijdag; een gevangene van de kannibalen op het eiland die wist te ontsnappen.

...Eenzaamheid ook in dit verhaal een belangrijke rol speelt? Hij is dan ook erg blij met de komst van Vrijdag.

...Wij door de jaren heen meer en meer geïnspireerd zijn geraakt door dit verhaal en daar ook onze Experience naar hebben aangepast?

...Er nog veel meer films, boeken, prenten, strips, etc. zijn geïnspireerd op deze roman? Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige film 'Cast Away' met Tom Hanks in de hoofdrol? Een must-see voor de Expeditie Robinson liefhebber!

Doe zelf mee!

Heb jij nog leuke toevoegingen aan deze lijst? Laat het ons weten!

Weetjes over Expeditie Robinson

Wist je dat…

…Expeditie Robinson dit jaar voor het eerst sinds 20 jaar niet op de buis is, vanwege de wereldwijde pandemie?

..Het team wel hard op zoek was naar andere locaties, maar dit toch niet is gelukt?

..Dit jaar wel een seizoen op Videoland te vinden is, waarbij onbekende Nederlanders het opnemen tegen onbekende Belgen?

…De proeven veelal door een Nederlands team worden bedacht? Lees dit toffe interview op VICE, incl. schetsen van verschillende proeven!

...Nederland het programma als één van de allereerste landen uitzond op televisie?

…Het programma destijds op Net 5 kwam en het best bekeken programma van de zender was?

…John de Mol de rechten later overnam en het in 2005 en het in 2006 op zijn nieuwe zender Talpa uitzond?

…Het programma in heel veel landen wereldwijd populair is en het daar vaak ‘Survivor’ heet?

…De Europese versies van het programma allemaal op dezelfde plek tegelijkertijd worden opgenomen met gebruik van dezelfde proeven en faciliteiten?

…(Onder andere) daarom de kandidaten soms dagen moeten wachten op een volgende proef? Veel kandidaten vinden de ‘tijd doden’ het lastigste van de hele Expeditie.

…Het programma in de beginjaren samen met onze zuiderburen gemaakt werd? In 2013 stopte het programma, waarna presentatrice Evi Hanssen nog eenmalig mocht mee presenteren in Nederland.

…Sinds 2018 de Belgen op zender VIER weer kunnen genieten van Expeditie Robinson? En je het gratis terug kunt kijken via de website?

…Hier enkel onbekende Vlamingen aan mee doen en de winnaar naar huis gaat met 25.000,- euro?

…De Expeditie de laatste seizoenen plaats vindt op de Filipijnen?

…Maleisië maar liefst twaalf keer het decor is geweest; Panama en Indonesië beiden éénmalig en de Filipijnen 2x eerder: in 2006 (Strijd der Titanen) en in 2012?

…Presentator Ernst-Paul Hasselbach in 2008 overleed tijdens opnamen van het televisieprogramma 71° Noord tijdens een tragisch ongeval waarbij de auto van de weg raakte op weg naar een opnamelocatie?

…Het allereerste seizoen in Zweden op de buis kwam?

…Terwijl het programma bedacht is door een Brit? Daar had niemand interesse, dus werden de rechten verkocht aan het Zweedse Strix.

…De allereerste winnares van de Nederlands(-Vlaamse) serie éigenlijk mee wilde doen aan het programma De Bus, maar niet door de selectie kwam?

…Wereldwijd de allereerste winnaar Martin Melin is?

…De thema-muziek (o.a. te horen bij de intro) komt uit de film The Rock (1996) en hier te beluisteren is?

…Deze muziek gecomponeerd is door Hans Zimmer, o.a. bekend van Pirates of the Caribbean, The Lion King, The Dark Knight en Inception?

…Als je gek bent op soortgelijke programma’s je beslist ook de film ‘Cast Away‘ met Tom Hanks in de hoofdrol moet zien?

…Er nog veel meer over dit geweldige programma te vinden valt, onder andere op wikipedia, Youtube of bijvoorbeeld op deze fansite?

  Word jij winnaar?

Heb jij nog leuke toevoegingen aan deze lijst? Laat het ons weten!

Teamrollen

Experience Robinson is de uitgelezen kans om de rollen in uw team en de (veranderende) onderlinge verhoudingen hiervan te observeren. Is naar verloop van tijd de leider nog steeds leidend of neemt de stille creatieveling het over? Heeft degene met de grootste mond altijd gelijk of legt de krachtpatser het af op logisch denken? Vriend en vijand worden soms met stomheid geslagen.

Hoe gaat jouw team met elkaar om en hoe zijn de onderlinge verhoudingen? En kan dat ook anders? Tijdens onze teambuilding activiteit komen de meest basale kenmerken van uw collega's naar boven, wat ervoor zorgt dat men op een andere manier met deze karaktereigenschappen om moet gaan, incasseert en het gesprek op een luchtige manier opent. Altijd een win-win situatie!

Ontdek het zelf tijdens deze spannende teambuilding!

Bekijk tarieven

Hoe ziet jouw dag er uit?

Je komt aan in een prachtige omgeving en voelt een gezonde spanning deinen. De opgestelde attributen van de proeven kijken je uitdagend aan en je kunt niet wachten te beginnen. Je neemt nog wat te drinken en probeert moedig één van de 'Robinson Bites'. Dan is het tijd jullie kamp op te bouwen. Wanneer de tent  staat, vormt dat de basis van jullie kamp.

Bekijk Tarieven

Opeens valt een koker op de grasmat. De instructies zijn kort en bondig: je moet eraan geloven! Diverse proeven volgen elkaar op, die jullie testen op verschillende eigenschappen zoals behendigheid, tactiek en doorzettingsvermogen. Gelukkig kun je bouwen op de krachten van je teamgenoten en hen ondersteunen op de punten waar nodig. Toch?! Steken jullie de andere teams de loef af? Vol afgunst kijk je toe hoe de andere teams het hebben gedaan. Tot de eindstand bekend wordt gemaakt... wie heeft nu het nakijken? Bij het eten kletsen we uitbundig na waarbij vooral de winnaars het hoogste woord hebben. Zodra hun overwinningsprijs wordt gedeeld en ook de andere drankjes op tafel komen, lijkt de strijdbijl begraven. Er wordt veel gelachen, foto's gedeeld en mooie herinneringen worden opgehaald. Helaas komt dat moment in zicht waarbij je het eiland weer moet verlaten en je terug moet naar de bewoonde wereld.

Op weg naar huis gonst nog lang door je hoofd: wát een gave dag was dit!

Kan ik op locatie makkelijk (en gratis) parkeren?

Ja, op onze locatie in Tilburg (De Zeven Geitjes) kunt u makkelijk én gratis parkeren! Ook is het nog geen 10 minuten lopen vanaf Station Tilburg Universiteit. Of kom lekker op de fiets! Het hele Stadsbos013 beschikt over prachtige fietsroutes die erg aangenaam zijn en waarbij de voorpret al begint op de weg er naartoe. We beschikken over een ruime fietsenstalling op ons eigen terrein waar u veilig uw fiets stalt. Komen wij bij u op locatie, kunt u dat navragen bij degene die uw teamuitje organiseert.

Welke kleding trek ik aan tijdens de Experience Robinson activiteit?

Trek bij voorkeur comfortabele kleding aan die ietwat vies kunnen worden tijdens de activiteit en dichte schoenen. De bril kan worden opgehouden, maar sieraden die makkelijk verloren raken of ergens achter kunnen blijven hangen zoals kettinkjes, armbandjes, e.d. worden afgeraden.

Er worden geen proeven in het water gedaan, dus badkleding kan thuis worden gelaten. De kans is minimaal, maar controleer uzelf na afloop altijd even op teken (een tekentang is aanwezig).

In de wintermaanden adviseren we warme kleding; thermo-onderkleding is onze gouden tip (dat geldt niet alleen voor de activiteit, maar voor de hele winter)! Neem uw jas gerust mee en evt. een vestje dat makkelijk uit kan mocht u het toch warm krijgen. *Deze informatie wordt tevens verstrekt aan degene die voor u de activiteit organiseert.

Is deze activiteit ook geschikt voor een familiedag, vriendendag of neven en nichtendag?

Jazeker, de activiteit is zeer geschikt voor een vriendendag, neven en nichten of familiedag! Door de mix van proeven die voor alle leeftijden en condities geschikt en toch uitdagend zijn, is een gemêleerd gezelschap meer dan welkom en ontstaat er vaak een erg gezellig spel! Meer uitdagende teams komen helemaal tot hun recht omdat de tegenstand uiteindelijk bepalend is in de heftigheid van de strijd. Ook dan staan gezelligheid en sportiviteit natuurlijk voorop! Geef s.v.p. de aantallen en leeftijden door bij de boeking zodat we voor iedereen een uitdagend, leuk en veilig programma kunnen bieden!