Expeditie Robinson zelf ervaren in omgeving ‘s-Hertogenbosch

VLIJMEN – Vanaf dit najaar is het vlakbij Den Bosch mogelijk zélf te ervaren hoe het is om deel te nemen aan het spectaculaire televisieprogramma Expeditie Robinson. In een drie uur durende activiteit komen alle aspecten van het programma aan bod: van plannen smeden en primitief vuur maken en van een kamp bouwen tot de eetproef. ‘Zonder gekke gerechten zoals stierenogen of geitenballen, hoor!’ zegt initiatiefnemer Sjoerd van Beurden, die dit najaar begon met de uitvoering van een jongensdroom.

De Expeditie Robinson fan kijkt al jaren toe hoe met name BNers proberen te overleven in de jungle, anderen te slim af zijn en op de meest spectaculaire manieren fysiek en mentaal worden uitgedaagd. ‘Vooral de proeven vind ik gaaf om te zien, al zou ik veel liever zelf mee doen,’ vertelt Van Beurden met veel enthousiasme. Zonder BN status blijkt het lastig mee doen aan het populaire programma en dus zette hij zijn eigen Expeditie op.

‘Na maanden hard werken en veel uitdokteren, is het eindelijk zover!’ Aldus de Robinson-liefhebber. In de ca. drie uur durende “Experience Robinson” worden deelnemers opgesplitst in teams en strijden om het meest luxe kamp van allemaal te bouwen. Beginnend met een zelfgebouwde hut die dient als de basis van het kamp, kunnen de teams items winnen om hun kamp uit te breiden. Dit door het winnen van de verschillende proeven, waarin de deelnemers op verschillende fronten worden uitgedaagd.  Net als in het televisieprogramma, kan het spel zomaar drastische wendingen aannemen waardoor het tot het laatste moment spannend blijft wie er gaat winnen.

De activiteit is zodanig samengesteld dat zowel jonge als oudere deelnemers terecht kunnen. ‘De mede-kandidaten bepalen met name de moeilijkheidsgraad van de activiteit’, verteld Van Beurden. Een topconditie is dan ook niet vereist en de onderdelen zijn voor een breed publiek toegankelijk. ‘Iets dat ik heel belangrijk vind, zodat ik zoveel mogelijk mensen kennis kan laten maken met het gave spel en onze prachtige natuur’, gaat Van Beurden verder.

Zorg dat jij als eerste je ring uit de knoop hebt om deze groepsactiviteit te winnen!

In de toekomst hoopt de passievolle ondernemer meer activiteiten aan zijn portfolio toe te kunnen voegen. Van Beurden: ‘Ik wil vooral een goed product neerzetten, wie weet hoe het zich van daaruit verder ontwikkeld. Aan ideeën in elk geval geen gebrek!’ 

De activiteit is dit jaar nog in september en oktober te boeken, om in maart weer van start te gaan. Voor meer informatie, foto’s en boekingen kunt u terecht op www.experiencerobinson.nl.

About the author: admin