Spannende teambuilding gebaseerd op Expeditie Robinson!

Expeditie Robinson ken je natuurlijk van televisie, waarin een groep (veelal) BNers ruim vier weken op avontuur gaat, primitief leeft en aan allerlei proeven wordt onderworpen. In drie uur tijd bieden wij een soortgelijke ervaring. Hieronder lees je, zonder dat we alles prijsgeven, meer over deze avontuurlijke dag!

Hoe ziet jouw dag er uit?

Je komt aan in een prachtig natuurgebied en waant je in een oase van rust, al voel je een lichte spanning deinen. De opgestelde attributen kijken je uitdagend aan en je kunt niet wachten te beginnen. Je neemt nog wat te drinken en probeert moedig één van de ‘Robinson Bites’. Als de spelleider het teken geeft om te verzamelen, krijg je te horen welke teamvlag jij gaat verdedigen en wie jouw mede (en dus tegen-)standers zijn.

Bekijk Tarieven

Dan is het tijd jullie kamp op te bouwen. Wanneer de tent eenmaal staat, is dit de basis van het kamp. Terwijl jij nog wat aan de tent prutst, maakt jouw teamgenoot vuur en is de rest tactieken aan het bespreken. Opeens valt er een koker op de grasmat. De instructies zijn kort en bondig: je moet eraan geloven! Diverse proeven volgen elkaar op, die jou uitdagen op verschillende eigenschappen zoals kracht, behendigheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Beheers jij al deze krachten, of moet je op andere (listige) wijze tegenstanders de loef af zien te steken?

Vol afgunst kijk je toe hoe de tegenstanders het hebben gedaan. Tot de eindstand bekend wordt gemaakt… wie heeft nu het nakijken?

Later bij het kampvuur kletsen we nog lang na. Op weg terug naar huis is het even wennen aan al die luxe. Terwijl je in de auto zit gonst het nog lang na in je hoofd: wát een gave dag was dit!

Teamrollen

Experience Robinson biedt de uitgelezen kans om rollen in een team en veranderingen hiervan te observeren. Is naar verloop van tijd de team leider nog steeds leidend of neemt de stillere creatieveling het over? Vriend en vijand worden soms met stomheid geslagen. Ontdek het zelf tijdens deze spannende teambuilding!

Ga mee op avontuur!

Een kamp bouwen, primitief vuur maken, obstacle run, proeven doen en andere teams te slim af zijn: Heb jij het in je? Gelukkig doe je het niet alleen! Samen met jouw teamgenoten bouw jij het beste kamp van allemaal! Dit door het winnen van proeven en zo luxeartikelen te scoren. Lukt dat? Dan mogen jullie je met recht de nieuwe Robinsons noemen! Maar let op: het spel kan, net als op televisie, zo maar hele onverwachte wendingen aannemen!

Deze ca. 3 uur durende groepsactiviteit vindt plaats in de buurt van ‘s-Hertogenbosch, met de mogelijkheid naar een eigen locatie te verplaatsen. Het is zodanig opgezet dat de proeven zijn gebalanceerd en geschikt zijn voor allerlei soorten personen, ongeacht fysieke gesteldheid. Ook zijn er elementen ingebouwd waardoor het tot het laatst toe spannend zal blijven welk team de winnaar van Experience Robinson wordt!

Tip: Combineer de activiteit met een afsluitende lunch of diner. Gezellig!

Bekijk Tarieven

Geschikt voor groepen van 8 tot 32 personen.  
Deelnemers hoeven niet te beschikken over een topconditie.
Kleinere groep of deelnemers onder de 18 jaar? Neem contact met ons op!

Wordt jij met jouw team de nieuwe Robinson Crusoe?

 

Social media

Zie voor meer informatie onze FAQ, LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram of neem vrijblijvend contact op.

Meer informatie en leuke weetjes over het televisieprogramma Expeditie Robinson vind je hier beneden!

Leer vuurmaken als een echte Robinson Crusoe!

Over het televisieprogramma Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is een televisieprogramma dat al sinds 2000 in Nederland te zien is en nog altijd onverminderd populair. In het programma gaan zestien kandidaten de strijd aan te overleven op een (prachtig) onbewoond eiland. Echter draait het niet alleen om daadwerkelijk overleven; ook gaan zij de strijd aan met elkaar. Onder andere door het uitvoeren van verschillende proeven, waarbij zij het met hun team of individueel tegen de andere kandidaten opnemen. Niet alleen fysiek worden zij op de proef gesteld. Ook tactiek, sociale vaardigheden, creativiteit en sluwheid kunnen worden beloond. Uiteindelijk blijft er één kandidaat over die zich de winnaar van dat seizoen mag noemen.

Lees meer

Leuke feiten en weetjes over Expeditie Robinson

Hieronder staan enkele leuke feiten en weetjes over het programma zelf, de kandidaten, de productie ervan en aanverwante zaken. Veel leesplezier!

Wist je dat…

 • Expeditie Robinson al sinds 2000 in Nederland op televisie komt en dit dus de 17e editie wordt?
 • Komende Expeditie voor het vierde jaar op rij plaats vindt op de Filipijnen?
 • Maleisië maar liefst twaalf keer het decor is geweest; Panama en Indonesië beiden eenmalig en de Filipijnen 2x eerder: in 2006 (Strijd der Titanen) en in 2012?
 • Het programma in de beginjaren samen met onze zuiderburen gemaakt werd?
 • Sinds 2013 het programma in België is gestopt? (Presentatrice Evi mocht wel nog één jaar de volledig Nederlandse versie mee presenteren)
 • Alle Europese versies van het programma op dezelfde plek, maar achter elkaar worden opgenomen en gebruik maken van dezelfde faciliteiten?
 • Het programma eerst op Net 5 kwam en het daar het best bekeken programma was?
 • John de Mol de rechten later overnam en het in 2005 en 2006 op Talpa kwam?
 • Presentator Ernst-Paul Hasselbach in 2008 overleed tijdens opnamen van het televisieprogramma 71° Noord tijdens een tragisch ongeval waarbij de auto van de weg raakte onderweg naar een opnamelocatie?
 • Het allereerste seizoen in Zweden op de buis kwam?
 • Zweden sowieso een belangrijke rol speelt in de productie van Expeditie Robinson?
 • Terwijl het programma bedacht is door een Brit?
 • De allereerste winnares van de Nederlands(-Vlaamse) serie, eigenlijk mee wilde doen aan De Bus, maar nét niet door de selectie kwam?
 • Wereldwijd de allereerste winnaar Martin Melin is?

  Word jij winnaar?

Achtergrond Expeditie Robinson

Wist je dat…

 • Robinson Crusoe een fictief karakter is uit een gelijknamig boek, waar het programma naar is vernoemd?
 • Dat die titel eigenlijk een afkorting is en voluit: “The Life and Strange Surprising Adventures of Robinson Crusoe of York, Mariner: who lived Eight and Twenty Years, all alone in an uninhabited Island on the coast of America, near the Mouth of the Great River of Oroonoque; Having been cast on Shore by Shipwreck, wherein all the Men perished but himself. With An Account how he was at last as strangely deliver’d by Pirates. Written by Himself” heet? (In die tijd keken ze nog niet zo naar korte, pakkende titels…)
 • En dat veel andere landen die naam ook gebruiken, maar het programma ook vaak ‘Survivor’ heet?
 • De thema-muziek (o.a. te horen bij de intro) komt uit de film The Rock (1996) en hier te beluisteren is?
 • Deze muziek is gecomponeerd door Hans Zimmer, o.a. bekend van Pirates of the Caribbean, The Lion King, The Dark Knight en Inception?
 • Als je gek bent op soortgelijke programma’s je beslist ook de film ‘Cast Away‘ met Tom Hanks in de hoofdrol moet zien?
 • Er nog veel meer over dit geweldige programma te vinden valt, onder andere op wikipedia, Youtube of bijvoorbeeld op deze fansite?

Doe zelf mee!

Heb jij nog leuke toevoegingen aan deze lijst? Laat het ons weten!